11 de febr. 2011

Fred Ulhman


Fred Uhlman, és l'escriptor de la nostra nova lectura d'aquest trimestre, l'amic retrobat, us fem una breu biografia, perquè així el coneixeu una mica més, ja que el llibre té trets biogràfics i així ens ajudarà a entendre'l...

L’escriptor Fred Uhlman va néixer a Stuttgart a l’any 1901 i va morir a l’any 1985 a Londres amb 84 anys. Va viure a Alemanya treballant com a advocat laborista fins que va haver d’abandonar el país per la por de la persecució Nazi. Arriba a Anglaterra on el seu treball anterior no li va servir, i es dedica a la pintura per a sobreviure. Va ser un prestigiós pintor encara que va arribar a la fama com a escriptor. El 1936 va passar una curta temporada a Tossa de Mar on va conèixer a na Diana,amb la qual es casa.

La seva obra més aclamada va ser la novel·la “L’amic Retrobat” en 1960, la qual es va convertit en un best-seller, escrita en un moment de la seva vida en el qual ell mateix reconeixia haver fracassat com a pintor i la segona part d’aquesta novel·la es ca dir “’ànima valenta”.També ha escrit altres llibres com “El Retorn”.


Júlia Bock, Ariadna Anglada i Gemma Vinent.

9 de febr. 2011

Títol més argument

Els alumnes de primer d'ESO tenen una activitat:

Han d'inventar-se un argument d'un llibre, el joc és divertit però no deixa de ser un exercici d'expressió escrita, un company de classe els va dir un títol fictici, i ells hauran d'inventar-se la trama, i la penjaran aquí al bloc. Aixi que endavant.


Recordeu dues coses:
1. Poseu el nom
2. Eviteu fer errades ortogràfiques.


Exemple:

La noia del jersei vermell

La Maria és una noia de tretze anys que tothom la coneix perquè li agrada molt anar vestida de color vermell, però un dia al despertar-se, després d'esmorzar, va a vestir-se i a l'obrir l'armari se n'adona que tota la seva roba s'ha tornat de color negre, això la portarà a fer una gran investigació, tots els companys de la classe l'ajudaran a treure l'aigua clara d'aquest gran enigma.

Laia Torras