9 de febr. 2011

Títol més argument

Els alumnes de primer d'ESO tenen una activitat:

Han d'inventar-se un argument d'un llibre, el joc és divertit però no deixa de ser un exercici d'expressió escrita, un company de classe els va dir un títol fictici, i ells hauran d'inventar-se la trama, i la penjaran aquí al bloc. Aixi que endavant.


Recordeu dues coses:
1. Poseu el nom
2. Eviteu fer errades ortogràfiques.


Exemple:

La noia del jersei vermell

La Maria és una noia de tretze anys que tothom la coneix perquè li agrada molt anar vestida de color vermell, però un dia al despertar-se, després d'esmorzar, va a vestir-se i a l'obrir l'armari se n'adona que tota la seva roba s'ha tornat de color negre, això la portarà a fer una gran investigació, tots els companys de la classe l'ajudaran a treure l'aigua clara d'aquest gran enigma.

Laia Torras

37 comentaris:

  1. NÚVOLS MAGICS

    Ja fa molt temps un nen de 12 anys anomenat Joan, que tenia poders màgics va tenir una idea espectacular.
    Se li va ocórrer fer que els núvols fossin espogosos i els nens poguessin anar botant de núvol en núvol i s'ho passessin molt bé.
    En Juan tenia un amic anomenat Toni que era molt varicioso i deia que tenia de cobrar 1,5€ als nens menors de 11 anys per poder pujar en els núvols màgics i el va aceptar, però al cap d'un temps es va adonar que estava malement utilaizar la màgia per aconseguir diners i des d'ara només utilitza la seva màgia per fer felz a la gent.

    Valentina Stent Paz

    ResponElimina
  2. ELS CALENDARIS DESCONTROLATS

    Jo em dic Alba , i fa uns dies em va passar una cosa molt peculiar ,cuan em vaig despertar esteia molt contenta , perque per fi havía arribat dissapte i seria un dia de pau i de tranquilidat. Però va ser tot el contrari, quan vaig baixar a la cuina , vaig començar a veure uns calendaris que volaven, pero vaig pensar que era perque encare esteia un poc adormida , pero no era real , vaig anar a cridar als meus peres pero no i eren , vaig surtir al carrer i per tot arreu i havía gent que volava , pero resoltava que eran bruixes, jo no o podia creure, va resultar que les bruixes es van voler revelar contre els mortals arruinant-li el esperat dissapte , fent volar coses com son en el meu cas , els calendaris.

    Va ser un dissabte d'allò més estrany.

    Marta juaneda pons

    ResponElimina
  3. LA NOIA DEL COSTAT.



    La Sonia es una noia que té 14 anys, ella viu a un barri molt negre i avorrit perquè quasi no hi ha gent. A la casa del costat no hi viu ningú peró un dia al tornar de l'escola i veu un cotxe i li sembla cosa d'un altre món. Tornant de l'escola i pensant amb el cotxe de la casa del costat s'hi apareix una noia molt dolça i amigable però...es igual que ella! Són exactament iguals! La Sonia intenta averiguar-ho tot sobre aquesta noia fins que...buum!! Descobreix coses que mai s'hauria inmaginat. Adémes de tot això també descobreix el que es verdederament l'amistat.

    Maria Caules Bagur

    ResponElimina
  4. L'estrany soroll del soterrani

    En Francesc és un noi jove de 20 anys .Va a estudiar a Barcelona i es compra una casa a les afores de la ciutat.Un dilluns a capvespre quan ja hacia arribat de l'escola va sentir un soroll...Quina por.

    Francesc sastre bosch

    ResponElimina
  5. LA PENYA DEL BARRÍ

    La penya del barri es un grup de nois i noies de 13 anys que es troben a un hort i organitzen jocs i festes, també els hi agrada molt investigar coses. Ja fa dies que troben coloms morts a l’hort, es un misteri. El dissabte en van trobar cinc de cop i van decidir investigar-ho, se’ls van mirar i van veure que els hi havien disparat, com que volien saber qui ho havia fet, van demanar permís per quedar-se a dormir a l’hort. Al matí van sentir tirs, es van aixecar de pressa i van veure com un home d’un hort del costat disparava amb una escopeta als coloms. Van córrer a parar-lo i a demanar-li perquè ho feia, ell els hi va dir que li menjaven la fruita. La penya del barri havia resolt el misteri.
    Toni Cifre Marqués

    ResponElimina
  6. El misteri del fantasma

    L'Ivan és un noi bastant tímid que té pocs amics, amb el seu pare, compren una casa vella on només hi ha teranyines, i un fantasma!
    Amb la seva ajuda, l'Ivan intentarà superar la seva por a parlar amb els altres, i així descobrirà un nou món ple d'amics que s'ho passaran d'allò més bé amb ell.

    Angel Llopis Bosch

    ResponElimina
  7. Un bolígraf traïdor
    Hi havia una vegada un nen que tenia un bolígraf especial, era especial perquè tenia poders però no qualsevol poders sinó tenia els poders de dir el que la gent pensava de les persones.Un dia un noi anomenat Jordi el va agafar, mentre eren a la classe el bolígraf li va fer passar una mala passada. Un dia el va regalar a un amic seu i l'amic com que ja sabia el que podia fer li va regalar a la seva germana petita.
    Marta Negete Talatvull

    ResponElimina
  8. LA FAMOSA SERIAE DE TV.
    L'Anna és un noia de 14 anys el qual el seu somni es surtir a un programa de TV. El pare del seu millor amic, el Pau, en té un, gràcies això ella podra disrfutar del seu propi programa anomenat "Les bojeries de l'Anna", allà descubrira que la vida de un adolecent no és tant facil com sembla i que això de que el teu millor amic sigui la persona que més estimes en aquet món pot causar molts de mals.
    Rut Llabrés Sandoval.

    ResponElimina
  9. ELS PAPERS DE LA CARLOTA

    La Carlota és una nena de 10 anys que té una imaginació increïble. Li agrada molt inventar-se històries, però no té gaire amics.
    Un dia arriba una familia amb una nena anomenada Paula, de la mateixa edat que ella, al seu poble. Desde aquell dia es fan molt amigues i decideixen inventar-se el seu propi món escrit, viutran totalment allunyades de la resta del món.

    CLARA GARCIA MARTI

    ResponElimina
  10. Un al•lot nou
    El Xavi és un al•lot que es muda a Menorca a Ciutadella, ell és de Barcelona . Té 12 anys i es molt tímid, es una apassionat per el futbol és del Barça i la seva frase és: ”Quan sigui gran jugaré a primera divisió, segú!”.
    Quan arriba a l’escola de CALÓS té molta vergonya però enseguida connecta amb un noi anomenat Santi, el que desprès serà el seu millor amic. Al llarg del temps fa amics i amigues i li van passant anècdotes i coses molt interessants.

    Guillem Martín Prieto

    ResponElimina
  11. LA CLASSE MAREVELLOSA

    En Sergi és un noi de 17 anys repetidor, que el principi no es duia bé amb la seva classe però despés d'anar d'excurció en el camping de Son Bou. Va conéixer a una noia de la seva classe anomenada Laura, es començen a conéixer i ell decideix cuntar-li tots els seus problemes, a poc a poc, es van enamurant un de l'altre.

    Andrea Anglada Garcia

    ResponElimina
  12. El misteri del moix gegant

    En Carlos un fillet de 14 anys un dia llegint un llibre sobre moixos va pensar que seria molt divertit poder entrar dins el gran món dels moixos i així va passar mentre llegia se li va obrir un gran espiral que el va agafar i el va tirar allà dins. En Carlos quan va ser allà dins quedà sorprès de la quantitat de moixos que hi havia però en va trobar un d’especial. Un moix gegant, el més treparia de tots. En Carlos i el moix gegant es van fer molt amics i van passar grans aventures junts.

    Jaume Mascaro Galmes

    ResponElimina
  13. El pintor que no sap pintar

    En Joan,era un home d’uns cinquanta tres anys.Ell estava una mica boig. Un dia,li va agafar per ser pintor, tothom li deia que era impossible fer-se pintor així com així.Però en Joan no va perdre l’esperança.Un dia, mentres pintava un quadre, li va caure un pot de pintura sobre el quadre,es va empipar tant que ell mateix començava a tirar pintura sobre el quadre , i finalment va crear una obra d’art sense voler.

    Eduard Vives Moll.

    ResponElimina
  14. El soroll del bany.
    Un dia, una nena anomenada Paula, és va aixecar pel dematí i desde l'habitació, es sentia un soroll que eren cam a d'unes gotes d'aigua... que venien del bany de casa seva. Ella molt amoïnada va anar a mirar avam que podia ser alló i resulta que es va trobar amb que era ...

    Núria Fedelich Salord

    ResponElimina
  15. Per ser tenista professional:

    Aixó és un fillet de tretze anys que no tenia molts d'amics perquè era un aburrit.La seva mare li va donar unes entrades per anar a veure en Rafel Nadal. Quan el va anar a veure li va agradar es va apunta a tenis i va ser bo i va aconsseguir fer molts d'amics.

    Toni Benejam Arnau

    ResponElimina
  16. LA VIDA ALS OCEANS
    La vida als oceans, tracta sobre una noia, la Maria, que te 15 anys, i li encanta l'aigua, es mes, sempre s'esta banyant a la platja o a la piscina.
    Un dia, sense dir res a ningu, la Maria va agafar una barqueta que li van regalar fa poc els seus amics i sen va anar a la platja. Cuant els seus pares i amics es van adonar que la Maria no hi era la van anar a buscar, pero no la van trobar. Van pasar mesos i mesos, pero encara aixi no sabien res d'ella.
    Pero un dia, per sorpresa de tots, la Maria va apareixer, pero no era la mateixa de sempre...

    Judith Cordón Casado

    ResponElimina
  17. TRES QUARTS DE SIS

    En un petit poble de Ciutadella havia un petit lloc que és deia Son Aiet. Allà, ocurreix una cosa realment extrany: sempre quan faltava tres quarts de sis, una persona d`aquell lloc moria sense motiu o hi ocurria una desgràcia com per exemple que un home es posa ceg o allà prop ocurria un accident. Ara, hi ha dues persones que volen resoldre aquest cas.

    Jason Luna Uceta

    ResponElimina
  18. Les amigues noves
    La Laia és una nena de 15 anys que fa un parell de dies va arribar a al barri.
    Allà va conéixer unes amigues,en el principi es fan molt amigues ,però al llarg del temps s'anadona d'una cosa .....
    A ella li van passant coses que recordarà sempre.
    Georgina Caules Florit

    ResponElimina
  19. El Carlos, un nen de 10 mesos, rep el seu primer joguet gràcies a la seva tia Mercè. Quan en Carlos ja té 12 anys, se’n va al soterrani de casa seva a cercar la seva bicicleta i troba el seu primer joguet. Se’n recorda del seu passat i decideix regalar-li a la seva cosina petita Laia. Pel camí perd el joguet i veu que cau precipici avall i ell corre a recuperar-lo. Ell va en busca del seu joguet, però el que no sap es que el que li ha fet perdre el joguet ha estat un mag que amb la seva màgia ha llençat el seu joguet pel precipici. El Carlos tindrà que trobar el seu joguet i esquivar les trampes que el mag li anirà posant pel camí.

    Carlos Gener

    ResponElimina
  20. Després de 3.000 anys, una mòmia va despertar de la seva tomba situada al desert d’Egipte.
    Aquesta mòmia va anar cap a la ciutat reial per matar al rei d’Egipte.
    Els nostres increïbles, John i la seva companya Elisa, per aconseguir salvar al rei, juntament amb el resto de la seva gent, de mans de la mòmia “loca” van haver de passar per moltes trampes, perills, laberints i, inclús, defensar-se d’animals ferotges que protegien la mòmia.
    Finalment, van aconseguir destruir-la sense que a cap dels dos els passes res.
    Per la seva heroïcitat el rei els va felicitar i per compensar-ho els va convidar a un gran dinar i, a més a més, va manar construir una gran escultura figurativa d’ells dos per col•locar a la plaça més céntrica de la ciutat.

    Jordi Bosch

    ResponElimina
  21. El meu avi mariner

    El Robert es l’avi de la Carlota, un home major que treballa de mariner, s’ha passat la vida navegant pels mars de tot el món amb el seu vaixell i no te temps d’estar amb la seva néta. La Carlota farà tot el que estigui a les seves mans per ajudar a l’avi a no tenir tanta feina i que així pugui

    passar més temps amb ella, se li ocorrerà varies idees però això li durà greus conseqüències.


    Marta Saldaña Anglada

    ResponElimina
  22. Un somni en negre.

    Un dia, una noia de 12 anys va començar a somiar en negre,ella no sabia perquè, però ho tenia que averiguar, al cap d'un temps,de consultar per llibres, per l'ordinador... va averiguar una cosa... però el que va averiguar era el que esteia buscant, o era alguna cosa molt pitjor...?

    Maria Benejam 1r B

    ResponElimina
  23. La noia del cabell pastanaga.

    Ens conta la història d’una noia de quinze anys, amb uns cabells rissats preciosos de color taronja anomenada Caterina, que té molta empenta i molt mal caràcter degut a la seva situació familiar. Els seus pares s’ estan separant i ella filla única veu com el seu món cau. Se'n sortirà gràcies als seus nous amics que trobarà quan ella i la seva mare metgessa es traslladen al poble per motius de treball.



    Marta Benejam Saura.

    ResponElimina
  24. LA NOIA VOLADORA



    La Claudia és una noia de 15 anys, esta dormint tranquil·lament i de cop i volta somia que es a un país extrany que només i viuen fades,... i de repent s'aixeca i veu que esta volant, les fades li apareixen i li diuen que vaigi amb elles al país extrany. La Claudia no sap que fer i finalment desideix anar amb les fades.

    Allà passa moment extreordinaris amb les fades les seves noves amigues,.... la Claudia té una idea molt bona cada dia que passa en aquell país l'escriu l seu diari secret.

    Fins que al cap de dos anys de esta amb les fades i de poder volant es hora de tornar a casa amb la família,... !

    Andrea Pons 1r A

    ResponElimina
  25. L'home brillant


    L’Alex és un home que des de que es petit té tot al que vol . Però arriba un dia que té que prendre una decisió molt important. La seva família s’ha arruïnat i té que trobar feina.

    El que passa es que ell no vol fer feina, ell nomes vol guanyar diners, però sense fer res.

    Poc a poc se’n anirà donat compte de que si no fa feina no es pot guanyar la vida i de que molta gent del seu poble l’odia, perquè tota la seva vida ha estat mala persona amb tothom.
    Així que decideix que vol canviar i vol tenir una bona feina. I per això comptarà amb l’ajuda d’una persona molt especial.
    Vol ser un home brillant!


    Clara Bosch Torres 1r A

    ResponElimina
  26. Una nova vida a Noruega

    Maria, una noia de 14 anys descobreix que els

    seus pares li han estat ocultant que volen mudar-se

    a Noruega. Maria es sent molt traicionada per els

    seus pares per eso decideix prendre una difícil

    desició que pot conduir a un desastre fatal.



    Estíbaliz Montes Pérez 1r B

    ResponElimina
  27. LA MOTXILLA ENCANTADA



    La Clara és una noia de secundària, que quant arriba de classe i es posa a fer els deures veu que la seva motxilla ha desaparegut. La cerca per tota la casa i no la troba fins que la veu volant per la seva habitació. Quant aconsegueix agafar-la, la motxilla l’envia a un altre món,. Allà fa nous amics i s’hi troba molt bé. Però comença enyorar als seus amics de la Terra i els seus pares. Ella fa tot lo possible per tornar a casa seva amb l’ajuda dels seus nous amics.



    Judit Gorrias Pons

    ResponElimina
  28. el skate magic......

    Fa ja bastant de temps un nen de 8 anys va anar a una plaça de skate... El noi va veure a les escales una cosa negra que brillava es tractava de un skate magic.
    També es va fixar, hi havia una nota que posava:
    -Puja amb el peu y pensa amb el cap.
    El fillet va llevar la nota i va fer el que deia el paper. el fillet es va sorprendre perque tots els trucs que pensava es feien realitat, pero va caure, i va pensar que era un somni perque es va xeicar del llit amb les celles tocant fins als pardals.

    Serà de debó? Hi sera ara el skate...?

    Víctor Lapuente

    ResponElimina
  29. Un extraterrestre boig

    Havia arribat a la terra desde el seu planeta i tot li era estrany.Va anar d’un lloc a l’altra veient coses que no comprenia es va ficar en mil embolics i va viure tota la classe d’aventures . Va passar el temps i es va cansar de tot això però ara no sabia com tornar a casa seva . Havia de trobar una solució.

    Natxo

    ResponElimina
  30. Quina argumenta més xulos que us han surtit

    ResponElimina
  31. EL LLIBRE ENCANTAT
    Na Nerea es una filleta de quinze anys.
    Un dia la seva mare li va regalar un llibre,però aquest llibre és un llibre màgic.
    Antes de dormir na Nerea va llegir el llibre i derepent i sense voler ella va entrar en el llibre d'una forma màgica.

    Que passarà amb na Nerea?Podrà ella surtir del llibre?De que es tractarà aquest llibre amor,misteri,terror,comedia...?
    .,.,.,.,.,.,.,.,.,
    ISABELLE SANTANA

    ResponElimina
  32. L´ alumne lent

    A l´escola de Calós a segon d´eso hi havia un fillet molt poc estudiós anomenat Pere, ell sempre treia molt males notes , era molt lent per fer les coses i feines que l´hi manaven per fer.
    Encara que s ´ esforcés tot l’hi sortia tot malament, ¡ Esteia desesperat!
    Un dia els seus companys van decidir entre tots ajudar-lo a millorar.
    Ell a poc a poc anirà millorant tot gràcies a l´esforç que ha fet ell mateix i amb els seus companys.

    Marc llufriu Florit

    ResponElimina
  33. Ignasi Cortes Pons Català 10/2/11



    LA MESTRA BOJA

    LA MESTRA BOJA

    La nostra mestra de música es molt exigent ja que quant es tracta de música es pudiria dir que esta boja perquè esta obsessionada perquè les coses estiguin ben fetes i amb gust. Sempre ens diu que quan es tracta de música, la historia que se conta a de explicar-se com cal, quan es tracta de música romàntica se li ha de posar el sentiment de tensora, si es tracta de una història trista s’ha de procurar posar es sentiment de tristor.Per interpretar aquestes històries moltes vegades per no dir totes has de fixar-te amb coses que t’han passat ja que la millor escola es la millor vida.

    ResponElimina