20 de juny 2011

Per què ens agrada el Sant Joan?

Els alumnes de primer d'ESO responen a aquesta pregunta
Maria Caules, Marta Juaneda, Georgina Caules, Clara Bosch, i Judit Gorrias:

"Perquè és la nostra festa i ens l'estimam, ens la sentim com a vertaders Ciutadallencs que la portam al cor i a la sang i que els nostres avantpassats també la van viure i se la van estimar."


Valentina Stenta, Isabelle Santana, Andrea Pons, Núria Fedelich i Clara Garcia:

"A nosaltres ens agrada molt Sant Joan, perquè és la festa més bona de Ciutadella, també ens agrada perquè t'ho passes molt bé i perquè pots fer el que vulguis, i tens més llibertat."


Francesc Sastre, Nasi Cortés, Marc Llufriu, Jordi Bosch, Javier Martín:

"Perquè la gent s'ho passa bé i gaudeix dels cavalls amb els nostres caixers".19 de juny 2011

reflexions sobre l'adolescència

De Joana Mercadal de tercer d'ESO

El que no sabem els joves, és que a vegades ens fa falta rallar amb algú de confiança per alliberar-nos de les nostres preocupacions que, per nosaltres són molt greus, però pels adults són insignificants. Tot depèn del punt de vista d’on i de qui es mira. Encara que els adults hagin passat aquesta etapa, tenen mal de fer recordar-se’n i els sembla impossible que puguem actuar d’aquesta manera. Per això repeteixo que a nosaltres ens toca fer una feina esgotadora: demostrar als adults i a la societat que som joves i que volem sembrar un futur, que tenim ganes d’aprendre, que tenim il·lusions, i que d’una manera o altra volem deixar la nostra petjada al món.


De Maria Torres de tercer d'ESO

La clau de viure una bona adolescència és, sens dubte, acceptar-nos a un mateix tal i com som, estar ben aconsellats pels qui ens estimen i rallar de qualsevol tema amb naturalitat per poder estar molt ben informats de tot, envoltar-nos de gent sana i amb ganes de fer coses positives, omplir les nostres hores d’ activitats que ens aportin valors i que ens ajudin a créixer per arribar a ser persones adultes de profit i per damunt de tot, ser conscients de que són uns dels millors anys de les nostres vides i que els hem de viure intensament cada minut.


estic madurant, disculpin les molèsties
PERDONIN LES MOLÈSTIES ESTIC MADURANT


Això era un préssec que estava madurant a l’arbre però el pagès no se n’adona. Quan es va posar ben madur el préssec va veure que tenia por a les altures i li va començar a agafar vertigen hi ha marejar-se fins acostumar-se.Un dia el pagès va veure com estava ben madur , el va collir, el va fer ben net i el va posar dins d’una safata per menjar-se’l més tard. Però hi va haver un inconvenient, quan va arribar la seva dona també se’l volia menjar i ell li deia que encara era verd.En arribar la nit el pagès es va asseure dins la cuina, va agafar el préssec i un tros darrera l’altre se’l va menjar tot i va prendre molt de gust